De 5 Största Skillnaderna Mellan Asiatisk & Västerländsk Hudvård

  1. Prioriteter


  Hos oss i västvärlden så består majoriteten av alla inköp inom skönhetsvård av kosmetika. Så är det inte i Korea och Japan, där föredrar kvinnor istället att spendera sina pengar på hudvård främst. Så mycket som 89% av kvinnorna i Korea uppgav att de regelbundet spenderar mer pengar på hudvård än make-up. Den östasiatiska filosofin utgår från att skönhet börjar med utmärkt hy, och att en hälsosam hy innebär att man inte behöver lika mycket smink.

   2. Fokus
    • Solskydd
     I Asien tar folk skydd mot UV-strålning väldigt seriöst. Som ett resultat av det har de utvecklat några av de bästa solskydden i världen, samt ett mycket bredare utbud.
    • Blekning
     Sammanfallande med deras besatthet av solskydd är det faktum att ljusare hudton värderas väldigt högt I många delar av Asien. Därför finns det en stor mängd blekningsprodukter I de koreanska och Japanska hudvårdsmarknaderna.
     Produkterna bleker inte hudfärgen på ens ansikte och gör det vitare, utan syftet med de flesta av dessa är att bleka och förminska mörka fläckar och jämna ut missfärgningar. Det finns dock produkter vars mål är att göra huden ljusare, men effekterna av blekningen är för det mesta tillfälliga.
    • De allra senaste ingredienserna
     Experter säger att Korea är ungefär 10 år framför oss när det gäller innovation inom hudvård. Detta är till mesta del på grund av det faktum att det finns färre restriktioner när det kommer till att utveckla hudvårdsprodukter i Korea, vilket i sin tur leder till fler uppfinningar och nya trender. Aktiva ämnen som t.ex. Snigel sekret, bi-gift(!) och Syn-ake; en syntetisk sammansättning som efterapar effekten ormgift har på rynkor(!!).

    Då så många produkter och aktiva ämnen utvecklas och trender hela tiden ändras är det ett måste för hudvårds företagen att utveckla skonsamma och effektiva produkter som håller det som lovas för att stanna kvar i marknaden och inte glömmas bort när nästa trend kommer.

     3. Kvalitet

      Vi har många utmärkta hudvårdsprodukter I västvärlden, många av oss använder dagligen och är nöjda med de produkter som utvecklats här. Men marknaden I Korea ser annorlunda ut, där är det extremt konkurrenskraftigt vilket har lett till fenomenet att man alltid levererar riktigt bra produkter, även när det är till låga priser. Det finns många låg- och mellanpris produkter i koreanska och Japanska butiker som tål att jämföras med exklusiva produkter i våra högpris departement.

       4. Antalet Produkter

        Många av oss använder eller känner till enkla 3-stegs rutiner med rengöring,toner och återfuktning när det kommer till hudvård. Men i Asien kan en genomsnittlig hudvårdsrutin (länk) innehålla allt ifrån 5-10 steg där man bl.a har med cleansing oil, foaming cleanser, booster, essence eller serum, emulsion, krämer, ögonkrämer och solskydd! Utöver detta är det otroligt populärt att blanda in regelbundet användande av sheet masks och sleeping packs i sina rutiner.
        Vill du lära dig mer om K-beauty rutiner och skapa din egen rutin så hittar du allt du behöver i vår egna K-beauty skola!

         5. Lager på Lager

          För att få ut det mesta av alla dessa produkter så använder man oftast en s.k skiktnings metod. Metoden går ut på att applicera produkterna i flera lager efter en förutbestämd ordning. Man börjar oftast med att skonsamt massera in de produkterna med lättast konsistens för att sedan applicera de tyngre ovanpå.

           


          Dela det här inlägget          Nyare inlägg →