K-Beauty 10 stegs rutin

Den ultimata guiden för K-Beauty!

Allt du behöver veta om den omtalade K-Beauty rutinen.

Den här guiden är till för de som är nyfikna på vad de många olika produktkategorierna inom koreansk hudvård är till för.

Stegen

 • 2-stegs ansiktstvätt
 • Exfoliator
 • Toner
 • Essences/Serums
 • Sheetmask
 • Ögonkräm
 • Fuktkräm
 • Sovmask (kvällstid)
 • Solskydd (dagtid)

   STEG 1: OLJEBASERAD RENGÖRING

   Första steget i jakten mot den perfekta hyn börjar med rengöring. En oljebaserad cleanser är väldigt effektiv för smink och produktborttagning. Formulan löser upp smink, solskydds produkter och vattenfasta produkter som ingen annan. En oljebaserad cleanser är viktig att använda under kvällsrutinen då det behövs något som går in på djupet och ordentligt löser upp och tvättar bort allt smuts. Hoppar man över det här steget och börjar med att tvätta ansiktet med endast en skumtvätt kan det leda till täppta porer och utslag eftersom det fortfarande finns kvar smuts på ansiktet.

   Vi rekommenderar Banila's Clean it Zero, Koreas populäraste oljerengörare.

    

   STEG 2: SKUMTVÄTT

   Syftet med detta steg är att grundligt tvätta huden efter all smink och produkt borttagning för att spola bort eventuella återstående orenheter. Beroende på vilken hudtyp man har kan man välja mellan skum, mjölk och gelé baserade rengörare. Det är även viktigt att se till att den cleanser man använder inte gör så att huden känns torr, stram eller obekväm i någon form efter tvätt. Om den gör det så är det dags att byta rengörare då den avlägsnar hudens egen producerade olja

   Vi rekommenderar Cosrx Salicylic foam cleanser för fet och aknebenägen hy. Cosrx Low PH Good morning cleanser för torr och bland hy.

   STEG 3: EXFOLIERING

   En exfoliator tar bort döda hudceller, stimulerar cellförnyelse och gör det möjligt för dina hudprodukter att tränga in på djupet. Efter exfoliering känns huden mjuk och har mer lyster. BHA och AHA syror är väldigt populära som exfoliering och fungerar bra. Exfoliering bör utföras 1-3 gånger i veckan.

   Vi rekommenderar Cosrx BHA Blackhead Power Liquid och Cosrx AHA 7 Whitehead Power Liquid

    

   STEG 4: TONER

   När rengöringsstegen är avklarade är det dags för en toner att appliceras. I detta steg börjar vi se skillnaden på västerländsk hudvårdsrutin och asiatisk. Västerländska toners är gjorda för att förse med ytterligare rengöring och brukar ha sammandragande egenskaper. En asiatisk toner är gjord för att förse huden med fukt som kan ha försvunnit under rengöringsprocessen. Den asiatiska tonern ökar även tilltagandet av ytterligare hudvårdsprodukter som tillkommer i senare steg.

   Efter rengöring av huden och då huden har torkat är det optimalt att använda tonern snabbt därpå.

   STEG 5: ESSENCE/SERUM

   Essence och/eller serum används innan fuktkrämer och ger huden första lagret av näring. Deras lätta formula absorberas snabbt av huden.

   Vi rekommenderar Cosrx Advanced Snail96 Mucin Power Essence

    

   STEG 6: SHEETMASK

   Sheetmasks är ark gjorda av bomull och dränkta i essenser och återfinns i många olika typer för de flesta syften du kan tänka dig. Det finns sheetmasks som är fuktgivande, exfolierande, näringsgivande eller vars syfte är att ge huden lyster. Dessa ska användas efter tonern och kan ibland ersätta essence/serum steget. Sheetmasks används normalt några gånger i veckan men det är individuellt och kan se olika ut för alla. Masken ska sitta på ansiktet i 10-20 minuter och sedan ska den resterande essencen på huden masseras in försiktigt.

   STEG 7: ÖGONKRÄM

   Ögonkräm är ett absolut måste för anti-age syften. Huden runt ögonen är väldigt delikat och utsatt för rynkor, därför är det viktigt att se till att man faktiskt applicerar ögonkräm.

    

   STEG 8: ÅTERFUKTNING

   En fuktgivande behandling som är nödvändig för alla hudtyper. Alla typer av hy behöver återfuktning för både ansikte och hals. Appliceras på hyn med fingrar i cirkulära rörelser.

   STEG 9: SOVMASK (KVÄLLSTID)

   När din hy har absorberat alla steg och lager av nyttigheter är det dags att låsa in allt med en sovmask. Detta steg säkerställer att inget går till spillo och medför fylligare och lysande hy nästa morgon!  Sovmask ska användas innan man går och lägger sig.

   Vi rekommenderar TooCoolForSchool's Pumpkin Sleeping Pack

   STEG 10: SOLSKYDD (DAGSTID)

   Dagligt solskydds användande skyddar och motverkar hyper-pigmentering, uttorkning, cancer och tidigt åldrande. Det är väldigt viktigt att använda solskydd i alla årstider.

    

   EXTRA STEG: PUNKTBEHANDLING

   En punktbehandling kan vara för akne, ärr, missfärgningar, rynkor m.m. Det är en produkt som fokuserar på ett specifikt problem väldigt effektivt.


   Dela det här inlägget   ← Äldre inlägg